Dektenten

Zomer- of winter dektenten van jachtzeilmakerij Aerosails

Bij jachtzeilmakerij Aerosails kunt u ook terecht voor het laten maken van een zomer- of wintertent voor uw boot. U kunt kiezen uit verschillende doeksoorten en garens. Uiteraard worden alle dektenten door ons persoonlijk ingemeten zodat u altijd een perfect product krijgt.

Zomertent
Onze zomertenten worden speciaal voor u op maat gemaakt. Hierbij gebruiken wij de beste materialen. Zo wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van polyacryl-doek (boot-acryl). Van dit doek kunnen wij een soepele en lichte tent maken dat ook nog beter UV-bestendig is dan katoen- of PVC-doek. Ook de toegepaste fournituren zoals ritsen, ogen en banden, zijn van de beste kwaliteit. Dat resulteert in een zomertent waar u vele zomers plezier van kunt hebben.

Tenara garen als duurzame oplossing
Bij zomertenten kunnen wij ons onderscheiden van andere zeilmakerijen met de optie voor het gebruik van Tenara garen. Tenara garen kan zeer goed tegen UV-straling (zonlicht), zuren en zout water. Dit maakt Tenara garen bijzonder goed weerbestendig en uitermate duurzaam. Dit zorgt ervoor dat de naden op langere termijn intact blijven en niet dat de gehele tent na een aantal jaar doorgestikt moet worden (wat zorgt voor extra perforatie van het doek en een verzwakking van uw tent oplevert).

Wintertent
Juist in de winter moet uw schip optimale bescherming krijgen. De wintertent moet dan ook bescherming bieden bij veel wind, regen en sneeuw. Dit alles zonder dat de tent scheurt of klappert. Bij wintertenten speelt stevigheid en ventilatie een grote rol. Een wintertent moet stevig genoeg zijn om de druk van sneeuw en ijs te weerstaan en moet genoeg ventilatie bieden om een droge boot te behouden.
Immers een combinatie van vocht en vorst kunnen uw schip en dek-beslag bijzonder schaden. Daarom is een goede wintertent geen overbodige luxe, maar noodzaak.

Ons advies voor een wintertent
Voor een wintertent adviseren wij het gebruik van polyesterkatoendoek. Het grote voordeel van dit doek is dat het duurzamer is dan 100% katoendoek, maar toch ook de ademende capaciteit heeft. Dit zorgt ervoor dat het schip geen last van condens en schimmelvorming krijgt. Het is wel van groot belang dat een polyester-katoenen wintertent kurkdroog is, voor deze van de boot wordt gehaald en opgeborgen.

Ons advies is gratis!
We begrijpen dat u de nodige vragen heeft als het gaat om de aanschaf van een zomer- of wintertent. Daarom overleggen wij graag met u wat voor u de beste oplossing is. Dat advies is helemaal gratis!

Prijzen
De prijzen voor dektenten zijn afhankelijk van de grootte van het schip en de uitvoering van de dektenten. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.