Buiskappen en Achtertenten

Aerosails buiskappen en achtertenten

Meer comfort met onze buiskappen
Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u een prachtige buiskap leveren, op maat gemaakt voor uw schip. Buiskappen van Aerosails zijn altijd gemaakt van hoogwaardige materialen, worden mooi afgewerkt en geven uw schip zo meer allure.

Een buiskap geeft een aangename beschutting tijdens het varen en het liggen in de haven. Zo verhoogt u het comfort aan boord aanzienlijk. Wij maken buiskappen voor zowel zeil- als motorjachten en leveren desgewenst ook het buisframe.

Aanritsbare achtertent
Met het grillige Nederlandse weer is het prettig te weten dat wij u ook de mogelijkheid bieden voor een verlenging van de buiskap. U kunt daarbij te denken aan een aanritsbare achtertent, wat meer ruimte en leefcomfort op uw schip oplevert.

Net zoals de buiskappen maken wij ook de achtertenten op maat en helemaal naar uw wens. Ook het buizenframe kunnen wij voor u maken.

Buizenframe
Voor zowel de buiskap als de achtertent kunnen wij het buizenframe leveren. Daarbij heeft u de keuze uit:

  • Geanodiseerd aluminium gebogen pijpframe en aluminium beslag
  • Roestvrijstaal 316 (A4) hoogglans gepolijst frame en beslag

Kunststof framebeslag zullen wij niet gebruiken vanwege de mindere kwaliteit.

Doeksoorten
Als doek heeft u de keuze uit polyacryl-doek of stamoid (gewapend PVC-doek met een fraaie afwerking).

Polyacryl-doek is geweven kunststof doek bestaande uit acrylvezels met aan de binnenkant een waterdichte coating. Polyacryl-doek heeft een fraaie uitstraling, omdat het een katoen-look heeft, maar daarintegen niet snel of nauwelijks van kleur verschiet.

Stamoid is een geweven polyester-doek met een PVC laag, waar een fraai werkje in gefabriceerd is, dat geeft een luxere uitstraling dan bijvoorbeeld Bisonyl of Polymar (glad glanzend aanhanger zeildoek). Doorgaans kunt u  van alle genoemde doek materialen in een  passende kleur voor uw schip bestellen.

Tenara garen voor een lang leven
Tenara garen is goed bestand tegen UV-straling (zonlicht), zuren en zout water. Dit maakt Tenara garen bijzonder goed weersbestendig, wat weer resulteert in een langere levensduur van de buiskap of achtertent. Ook voor uw buiskap of achtertent kunnen wij Tenara garen gebruiken in plaats van het standaard garen. In de offerte kunnen wij de scherpe meerprijs voor dit garen aanbieden, wat vele watersporters u kunnen aanraden.

Optie
Jachtzeilmakerij Aerosails geeft u de mogelijkheid een standaard buiskap en/of achtertent te bestellen. Maar u kunt ook kiezen voor een luxere variant. Veel opties zijn hierbij mogelijk. Zo kunt u denken aan:

  • Inritsbare beugelbanden;
  • Raamplaat in plaats van raamfolie;
  • Leerafwerking op de grijpbeugel;
  • Grijprand enzovoort.

Heeft u andere wensen, dan is dit uiteraard met ons te bespreken.

Montage is gratis!
Als uw buiskap of achtertent bij ons gemaakt wordt en klaar om te monteren is, zorgen wij ook voor de deskundige montage op uw schip. U heeft dus nergens omkijken naar en de montage is helemaal gratis!

Contact
Heeft u vragen over onze buiskappen, achtertenten en al onze opties? Bel of kom langs voor meer informatie.